Tuesday, 11 August 2015

Ellfie Beauty Skincare ~ New!

Salam,

Hello everyone. Wah, dah lamanya tak menulis kat blog ni.
Walaupun blog ni tak berapa nak update, tapi kedai online saya bukak macam biasa tau.
Alhamdulillah, walaupun hanya jual Ephyra n Ronasutra, order still maintain banyak macam biasa.

Ni saya nak perkenalkan satu produk baru yg memang tengah meletop skrg ni. Ia adalah sejenis skincare. Since kita dah tak jual Aura Maya skincare lagi, ramai sangat tanya "Wani, boleh tak suggest skincare yg bagus?". Unfortunately, masa tu memang saya tak boleh nak bagi jawapan. Sebab
takut nak suggest, produk skrg claim kata mercury-free, hydroquinon-free, tapi ehh 3 hari dah putih?? Cepat bebenor!

Being me, saya hanya akan jual benda yg saya pakai je. Macam Ephyra--memang dah consume since 2012 till today. Macam Ronasutra--memang masih pakai makeup dia, lipstick, bedak, semualah sebab mineral based--tak rosakkan kulit. Skincare--memang tak pakai apa2, pakai sabun Ephyra aje.

Sampailah saya tergerak hati nak cuba Ellfie Beauty ni. Atau nama lainnya, Ellfie Essence. Alhamdulillah, kulit saya memang takde jerawat, tapii kusam sangat! Nak2 masa tengah dalam pantang, memang kulit tak glowing langsung!

Saya pakai Ellfie ni start pantang Day 1, and skrg pantang Day 40. Memang sukaa sangat dan takkan tukar produk lain dah :) Muka pun dah tak kusam. First thing saya decided utk cuba Ellfie sebab:

1) At least sebulan baru nampak kesan. Bukan 3 hari, bukan 7 hari. Kesan nampak awal sangat ni memang saya takutt. Sebab kita taktau agen pemutih apa yg digunakan utk dapat kesan drastik macam tu. Slow n steady itu lebih baik. 

Ellfie beauty ni mild, tak mengelupaskan kulit, takde rasa panas ke apa. Walaupun mild, kesan dia mmg kebabom.

2) KKM approved. Ada NOT no.setiap produk.

3) Muka saya dah cerah, putih, tapi bukan putih pelik. Kan ada setengah produk tu buat muka nampak macam pelik je putih dia. Yg ni, nampak glowing, bukan putih pucat.

4) Affordable price.Tak mahal sangat, tak murah sangat. Rm 120 satu set, tahan dalam 2-3 bulan.

Ok, jom tengok info produk jom:

ada 4 items in a box. cleanser, toner, day cream, night cream













ni pulak sebahagian testimoni daripada beratus2 testimoni Ellfie.















 info produk:

Ellfie Essence
  • cleanser 30ml
  • toner 30ml
  • day cream 10g
  • night cream 15g

Produk ini sesuai untuk :-
  • semua jenis kulit
  • semua jenis masalah kulit
  • berkesan dalam 3-4 minggu (bergantung kepada jenis kulit dan hormon). penggunaan yang berterusan memberikan kesan yang lebih baik
  • sesuai untuk semua peringkat usia

Produk ini sesuai untuk masalah :-
  • masalah kulit tona tidak sekata
  • mengatasi dan menyembuhkan masalah jerawat
  • memudarkan pigmentasi/jeragat
  • mengurangkan kesan tanda rekahan dan pori terbuka
  • membantu mencerahkan kulit
  • memperbaiki kulit kusam
  • mengatasi masalah kulit berminyak
Kebaikan Produk

  • Cleanser - Membersihkan segala kekotoran dimuka. Kulit muka akan menjadi lembab. Sesuai untuk membaiki masalah kulit muka yang berminyak, lesu dan stress.

  • Toner - Membantu kulit menjadi lebih tegang dan anjal. Meransang otot muka untuk membantu  mengembalikan keremajaan kulit anda.

  • Day Cream - formulasi khas untuk memutihkan kulit dan juga sebagai pelindung matahari. Di masa yang sama cream ini memberi kesan yang menyegarkan dan melembabkan kulit.

  • Night Cream - Membaiki masalah kulit dan bertindak sebagai cream anti-jerawat, membaiki tona kulit tidak sekata, menghilangkan kulit kering, membantu menyembuhkan masalah jerawat dan mengurangkan kesan rekahan dari pori terbuka


Cara-cara penggunaan :-

  • Day - Cleanser > Toner > Day Cream
Cuci muka dengan cleanser menggunakan air yang bersih. Selepas muka kering, titiskan toner ke facial cotton, ratakan keseluruh wajah. Semasa kulit masih lembab boleh sapukan day cream. 

* boleh terus menggunakan loose powder seperti biasa. tidak perlu menggunakan foundation.

  • Night - Cleanser > Toner > Night Cream
Cuci muka dengan cleanser menggunakan air yang bersih. Selepas muka kering, titiskan toner ke facial cotton, ratakan keseluruh wajah. Biarkan kulit kering seketika barulah sapukan Night Cream.

kkm approved

To order: whatsapp/sms Wani at 012-9113790

Price: rm 120 (semenanjung) rm 130 (sabah sarawak)




Monday, 20 April 2015

Ronasutra Mineral COMPACT Powder

Assalamualaikum,

Yes, u heard me right. Selama ni yg ada kat pasaran ialah Ronasutra Mineral Powder yg berbentuk serbuk tu kan (Loose Powder). Sekarang dah ada teknologi baru yang boleh compact kan mineral powder tanpa perlu binders and chemical. Yayy!! Kalau dah release nanti, insya Allah Ronasutra akan jadi the first mineral compact powder in the world  :)
Seryes I rasa bangga dengan anak Malaysia yang mampu keluarkan produk hebat macam Ronasutra ni.


Sebelum ni ramai yg mengadu cakap susah pakai loose powder sebab bedak tumpah2 la apa kan. So, nanti lepas ni takde masalah bedak tumpah, and senang nak touch up dalam kereta time tengah jem :)

Yg risau pakai compact powder sebab takut sumbatkan liang pori muka tu, worry not! Ini mineral powder, memang takkan sumbat pores and memang sangat sesuai utk kulit u olls yang super sensitif and berjerawat. 

Harga? Rm58 and and it comes together with 1 piece of antibacterial sponge. So, tak perlu beli sponge asing. 

Wahh tak sabarnya nak ambik stok kat HQ. Nanti dah ada stock in hand, will let you girls know ye.



Sunday, 12 April 2015

Info On Ephyra Skin Bar

FUNGSI EPHYRA SKIN BAR

-menggebukan dan mencerahkan kulit
-menghaluskan kulit dan menghilangkan jeragat
-menghilangkan parut dan kedutan
-membantu menghilangkan bintik-bintik hitam
-melembapkan kulit dan menaikkan seri wajah

Kesan Penggunaan (hasil berdasarkan testimoni lebih dari 500 pengguna selama 7 hari )

- Membuatkan kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang
- Menanggalkan semua kotoran, minyak dan sel kulit mati
- Jerawat cepat kecut dan terus hilang
- Menghilangkan parut jerawat & jeragat
- Menghilangkan 'blackheads' di muka
- Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
- Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
- Badan tidak melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
- Boleh menghilangkan bau badan
- memudarkan kehitaman di celah-celah badan dan bawah lengan (ketiak).

Soalan yang kerap ditanya/ FAQ

Ephyra Skin Bar ni berkesan ke?
Insyallah sangat berkesan kerana sepanjang tempoh percubaan 4 bulan lepas, sample free diberi kepada lebih dari 500 orang yang telah mencuba dan kesemuanya memberikan feedback/ respons yang sangat bagus dan positif

Skin Bar ni boleh tahan berapa lama?
Ephyra Skin Bar adalah 50g boleh tahan selama sebulan.

Apa kandungan dalam Ephyra Skin Bar ni?
Glutathione, Kolagen Ikan, Ekstrak Carrot, Bearberry Alpha Arbutin A Extract, Banana Enzyme, Rice Bran Oil, Glycerin & Aromatheraphy fragrance.

Berapa lama nak lihat kesannya?
bergantung pada individu, ada yang boleh rasa serta-merta kulit lebih halus dan tegang, ada yang pakai 3 hari dah nampak kulit makin cerah, dan jerawat makin kecut. Rata-ratanya akan nampak kesan ketara dalam 1 minggu.

Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil?
Boleh, Ephyra Skin Bar sangat berkesan dalam menghilangkan parut jerawat serta jeragat degil kerana ada kandungan Bearberry Alpha Arbutin A Extract bersama Glutathione yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit dan memudarkan parut-parut hitam atau berlubang.

Macam mana nak guna?
Basahkan sabun dengan air, biarkan ia berbuih sedikit dan terus sapu pada muka.
Urut seketika dalam 2-3 minit.
Untuk kulit bermasalah, boleh urut sedikit lama dalam 5 minit.
Bilas sepenuhnya, dan sapukan pelembap anda seperti biasa (boleh guna toner dan pelembap dari jenama lain).

Setakat ini, produk Ephyra Skin Bar sahaja?
Ephyra juga ada dalam bentuk minuman kesihatan dan kecantikan (Ephyra Premium & Trial Pack).
Ia lebih untuk merawat dalaman dan seterusnya memperbaiki luaran kita.
Ephyra Skin Bar adalah produk kedua selepas kejayaan produk Ephyra di pasaran, melengkapi produk Ephyra bukan saja dalaman kita terpelihara malah luaran juga diperbaiki dan memberikan kesan lebih sempurna.
Jika guna kedua-duanya (minum Ephyra dan guna sabun Ephyra Skin Bar), kesan yang menakjubkan akan diperolehi.

Boleh guna sekali sambil minum Ephyra drinks?
Boleh. Sangat digalakkan.

Kalau ada resdung, boleh pakai?

Boleh. Ia mampu mengurangkan simpton resdung. Insyallah.

Boleh pakai kat badan sekali?
Boleh, ia sangat lembut untuk dipakai di muka, sekaligus boleh digunakan di seluruh badan.
Boleh juga bantu cerahkan kawasan/ celah2 gelap di seluruh tubuh.

Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai?
Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.

Bilakah Ephyra Skin Bar akan dijual di pasaran?
Insyallah akan mudah didapati dari pengedar dan kedai-kedai terpilih bermula April 2015 nanti.
Saiz untuk jualan adalah 50gm dengan harga RM39.


Tuesday, 24 March 2015

EPHYRA SKIN BAR

23rd March 2015

Hola! I'm back!! Sorry sangat lama tak update, I wasn't feeling so well these days. Tengah pregnant and the morning sickness making me very sick. Muntah aje keje. Tapi, alhamdulillah, ni dah lepas 1st trimester, I feel a bit better. Dah boleh makan macam biasa. Tapi nausea tu masih ada.
Kalau tak, tengok henfon pun boleh rasa nak pitam okk. Tu pasal ada yg tanya masih jual Ephyra ke tidak sebab whatsapp ada yg tak berbalas.

Okay, stop cerita pasal I hehe. Ada 2 benda nak highlight:

1) Skin bar dah open for sale!! Yayyy! Masa weoll bagi free skin bar dulu kan, ramai customer tanya I bila boleh beli. Ok, now u oll boleh beli dengan harga rm39, postage rm6. Total rm45. Tapi kalau beli sekali dgn Ephyra collagen tu, postage kira free aje.

2) Promosi on Ephyra Collagen is back! Harga promo rm180 free pos, free shaker sampai 
28 Mac 2015. Tapi ni promo untuk new customer je tau. Yg return customer, lagiii besttt promosi dia. Sape yg dah biasa beli dgn I just whatsapp je cakap nak harga promo utk repeat order.

NEW CUSTOMER: whatsapp or sms 012-9113790
RETURN CUSTOMER: whatsapp or sms 012-9113780

nampak tak beza no fon 2-2 tu. So, make sure u send to the right no. ye?

oh,  ni ada  testimoni skin bar yg paling latest:





















Wednesday, 10 December 2014

Urgent!

Korang, i nak tanya 2 soalan je;

No.1- ada tak sesape yg dh buat order n buat payment tp still tak terima Ephyra till date? I takut sgt kot ada order yg tercicir or terlepas pandang.

No.2- ada tak sesape yg kami dh pos Ephyra, tapi free skin bar tak terima?

Kalau ada, pls pls let me know soon ye.
Tq

Wednesday, 3 December 2014

Tracking no. Ephyra 3/12/2014

03.12.2014

Berikut adalah tracking no.utk 3/1. Penghantaran delay sbb tunggu sabun sampai hq. Maaf di atas kelewatan. Insya Allah harini u oll terima parcel.

Terima kasih kerana berurusniaga dgn kami.

1. Shalzariah - EF613340582MY
2. Rudianah Ahmadi - EF613340596MY
3. Mazlin Mastar - EP007184670MY
4. Aqilah Othman - EF613440605MY
5. Nor Nuha Sultan - EP007184635MY
6. Khiriah Mat Laim - EP007184649MY
7. Vijaya - EP007184578MY
8. Hanizah Abd Manaf - EP613340622MY
9. Shazira Sheikh Said - EF613340636MY
10. Lynn Damya - EP007184502MY
11. Wan Mohd Syamsul Azha - EP007184581MY
12. Faridah - EP003238409MY
13. Ahmad Fadzil - EP003238390MY
14. Zuraini Yaacob - EP003238372MY
15. Hasifah Yusof - EP003238372MY/EP003238369MY
16. Dianah Ahmad - EF613340596MY
17. Mazlina - EP007184670MY
18. Anizah - EP613440622MY
19. Sarah - EP003238324MY
20. Nazafiza - EP003238355MY/EP003238341MY/EP003238338MY
21. Shuhaida - EP003238412MY
22. Rushaida - EP007184533MY
23. Noriyani - EP007184555MY
24. Wan Norhafiza - EP007184547MY
25. Mazlin - EP007184621MY
26. Hasnah - EP007184564MY
27. Syarifah - EP007184604MY
28. Horhospera - EP007184618MY
29. Adina - EP007184595MY
30. Maimunah - EP007184652MY
31. Yusna Atika - EP007184666MY
32. Najwa - EP00716467MY
33. Mazlina - EP007184670MY
34. Farah Hanis - EP007184710MY
35. Jamaliah - EP007184706MY
36. Nurulizzati - EP007184683MY
37. Vivi - EP07184723MY
38. Zati - EF589508665MY
39. Siti Hajar - EP007184737MY
40. Azizah - EF589508679MY
41. Nor Hafiza - EF613340653MY
42. Mardiana - EF613340667MY
43. Anizah - EF613340622MY
44. Hatini - EF613340619MY
45. Dianah Ahmad - EF613340596MY
46. Fazilah - EF613340640MY



PosLaju Link: http://www.pos.com.my/pos/appl/service/sub_poslaju.asp

Tuesday, 25 November 2014

Ephyra Skin Bar for free!!

Assalamualaikum,

Korang mesti dah tau kan Ephyra akan release produk baru iaitu sejenis sabun. Nama dia Ephyra Skin Bar.

Ramai sgt yg tanya i bila boleh beli skin bar ni? Worry not, kitorang nak bagi free je dengan syarat kena beli premium box Ephyra collagen sekotak.

Rata2 yg dah cuba sabun ni semua bg good feedback. Suka! :)

So, sape yg nak Ephyra skin bar for free, boleh order dgn i skrg. Dan kite akan poskan 28hb ni, sebab hq bgtau Jumaat ni sabun sampai. Sape yg taknak sabun, kite pos terus Ephyra collagen tu, so takyah tgu jumaat.


Eh lupa nk bgtau, PROMOTIONAL PRICE IS BACKKK!!! mcm biasa, whatsapp i ye 012-9113790 (wani)

Utk regular customers, skrg pun tgh ada harga promosi utk korang.