Monday, 14 July 2014

Pakej Makeup Ronasutra 2014

PAKEJ JIMAT DAN BERBALOI.
  •  Pakej ni sangatlah murah, dibanding kalau beli satu2.
  •  Since barang makeup Ronasutra tiada bahan kimia, jadik ia tiada expiry date. Diperbuat dari 100% bahan mineral.
  •  Bedak n base ni kalau pakai hari2, boleh tahan 3-4 bulan. 

Tak tau nak pilih kod yg mana?

Senang, just whatsapp saya gambar dan saya akan tolong suggest kan pemilihan warna. Jgn risau, dah ramai yg send gambar dekat saya utk tau kod yg sesuai. Sampai full memory card henfon saya kekadang tu. ;)

Saya ialah makeup artist since 2009, so Insya Allah, saya boleh bantu dari segi makeup. 

Cara order, just bgtau nak pakej yg mana. Jgn segan2 tau, whatsapp je saya 012-911 3790 (Wani)

Oh, harga kt bawah ni dah termasuk postage. Cuma, Sabah Sarawak je add rm5.



Satu set ada: Base/Concealer 1 pc, Mineral Powder 1 pc, Kabuki Brush 1 pc, Sponge 2pcs


Satu set ada: Base/Concealer 1 pc, Mineral Powder 1 pc, Sponge 1pc



Satu set ada: Base/Concealer 1 pc, Mineral Powder 1 pc, Blusher 1pc, Eyeshadow 1 pc



Uolls yg nak tau segala2nya pasal barang makeup Ronasutra ni, dari kelebihan dia, kandungan dia, cara guna bedak dia, boleh tengok kat blog saya ni. Semua information ada kat situ.

http://ronasutramineral.blogspot.com/



Feedback on Ronasutra:








Sunday, 6 July 2014

Ronasutra Skin Care Terlajak Laris!!

Tetiba ramai pulak yg berminat nak cuba Ronasutra skincare ni. yg whatsapp tanya ada stok ke tak,
so, dengan ini nak bagitau, ronasutra skincare dah....RESTOCK. :)


U oll boleh beli asing2 tau. Sape yg masih ragu2, boleh cuba dengan FACE WASH dia dulu, sbb saya pun start dengan FACE WASH dia. Sekali tu, fuhh sukanya. Memang takmo tukar2 lain dah.

Boleh baca feedback saya pasal FACE WASH kat sini:  


+


Harga PROMOSI seperti berikut:

RONASUTRA 4-IN-1 FACE WASH:  RM 48  RM 45
RONASUTRA INTENSIVE BEAUTY ESSENCE: RM 88 RM 85
RONASUTRA WHITENING MOISTURIZER:  RM  48  RM  45

SATU SET:  RM 188   RM 175 (add pos rm5) total RM 180NETT.



Tuesday, 1 July 2014

Selling Fast

selamat berpuasa...

nk bgtau yg selling fast skrg:

1) ephyra ..macam biasa
2) aura maya korea
3) aura maya whitening
4) sabun al razi
5) aura maya treatment
6) ronasutra face wash (sorry buat masa ni, stok...habis. yilekk)

makeup:

1) ronasutra bedak
2) ronasutra base/concealer


TESTIMONI EPHYRA PALING BARU






TESTIMONI RONASUTRA TERKINI





Thursday, 19 June 2014

Testimoni Ronasutra Skincare (Face Wash)

5 SEBAB KENAPA SAYA SUKA RONASUTRA 
FACE WASH


Sebab 1 : Sangat Senang Tanggalkan Makeup (tak perlu buat double cleansing!)

Oh, sebelum tu korang jgn ingat kalau pakai foundation, blusher, eyeliner, maskara tu baru dianggap makeup. Sebenarnya, asal korang pakai bedak baby dgn lip balm sekalipun, tu jugak dah dikira pakai makeup dan wajib dicuci bersih!

Bukan setakat cuci dengan pencuci muka je tau, kena buat double cleansing iaitu first, remove makeup dulu. Pastu baru cuci dengan pencuci muka korang tak kisahlah jenama apa sekalipun. 

Dulu, sebelum Ronasutra keluarkan face wash ni,  saya pakai Nivea Cleansing Wipes untuk remove makeup. Lepas dah remove makeup, saya cuci muka dengan pencuci muka. Oh by the way, saya idok ler pakai full makeup. Sekadar pakai bedak, blusher ngn lipstick.  Dah, itu aje. 

So, saya rasa agak leceh jugak kan nak double double cleansing bagai ni. Lagi2 kalau ada anak kecik, memang harapan lah nak belek muka lama2 depan cermin. Until i found this:



Sekarang kita fokus dekat Face Wash dia je dulu. nampak tak 4-in-1? See, korang dah  tak perlu dah cuci muka dengan pencuci muka asing.

Ronasutra Face Wash ni, dia tanggalkan makeup dengan cuci muka sekali. Tak payah susah2 pakai kapas muka untuk cuci. Pump 2 kali dekat tangan, urut muka 15 saat, tadaaa makeup semua tanggal dan muka pun bersih.

Jom kita close up.






Ni fungsi Ronasutra Face Wash:

Cleanse away makeup, dirt, oil and dull skin cells with this unique 4-in-1 cleanser. This SLS-free formula is gentle yet effective on even the most sensitive skin. Non-drying yet leaves skin feeling clean and hydrated.

4 functions:
- Cleanse
- Remove makeup
- Tone
- Hydrate

Contains olive oil, yogurt extract and Fucoidan extract to encourage brightening and skin repair.


Best sebab pakai satu benda je, boleh tanggal makeup, dia cuci muka sekali dari kotor2, bertindak sebagai toner, pastu dia melembapkan kulit. Oh, boleh cerahkan kulit jugak tau, nampak tak dia tulis situ "encourage brightening and skin repair".


Sebab  2: Muka Kurang Berminyak!

Kulit muka saya memang jenis berminyak.Jadinya, untuk nak hilangkan rasa tak selesa sebab terlampau banyak minyak, saya cuci muka banyak kali. Sehari tu ada lah 5-6 kali cuci muka. Ini sebenarnya tak bagus tau. 

Bila kita cuci muka banyak kali, otak akan bagi signal menyatakan kulit kita kering, jadi nanti lagilah banyak kulit produce minyak atau sebum. 

Pakai Ronasutra Face Wash ni, korang saya cuci 2 kali je. Pagi masa nak mandi, dengan malam masa nak mandi. Memang nampak perubahan, muka tak berminyak macam selalu. Saya selalu rasa bahagian hidung, sebab kat area hidung yg paling berminyak sekali. Ni memang kering! Ailaik.. :)

Sebab 3: Kulit Jadi Lembap.

Saya rasa memang betul kot apa yg di claim di botol iaitu Remove makeup, Cleanse, Tone and Hydrate.
Walaupun kulit saya dah kurang berminyak, tapi dia tak kering tau. Dia sentiasa lembap. 

Sebab 4 : Bebas Bahan Kimia yg Kuat macam Paraben, SLS.

Well, yg ni semua orang tau kot Ronasutra punya product range memang takde harsh chemical. Macam bedak mineral dia tu korang pakailah time tidur, takdehal punya. Lagi menyembuhkan jerawat, ada.
Baca bawah ni, list chemical yg tak patut ada dalam skin care. Sekarang jugak sila check skincare memasing :)
Setakat ni itu saja. Lepas ni saya bagi feedback pasal satu set dia ye. 
Sape yg berminat nak try Ronasutra Face Wash ni boleh sms/whatsapp saya. 
Memang korang pasti suka sebab ni high quality punya produk. Produk Ronasutra semua ada R&D. Diorang ada buat testing, ada buat research dulu sebelum dikeluarkan pada pengguna. 
Bahan2 yg digunakan pun semua high quality dan quite expensive, macam Olive, Fucoidan (seaweed) extract. Ini bukan repacking punya produk mcm kebanyakan produk yg ada sekarang.

Siapa yg berminat, saya akan bg harga pengenalan. Tapi sampai 7 July 2014 je tau harga ni. Pastu harga asal balik iaitu rm48. Ini untuk face wash je tau. Whatsapp saya.










Sunday, 15 June 2014

Makeup dan Jerawat

Saya nak tanya...

Bila jerawat penuh dekat muka,...sape berani keluar rumah tanpa makeup?
Saya pernah....suatu masa dulu. Masa tu jerawat penuh sangat dekat dagu, ada tu sampai keluar NANAH!

Tapi saya selamber je pergi ofis dengan muka tak siap tu, secalit bedak pun tak pakai! (bajet muka mcm Erra Fazira). Sebab saya takut kalau pakai makeup nanti jerawat makin teruk.

Bila sampai ofis, macam biasa bos panggil nak bagi kerja. Sambil dia cakap, sambil mata dia pandang ke arah jerawat saya. Saya perasan yang dia betul2 distracted dengan jerawat saya yg bernanah tu. Dia geli, mungkin! Sebab bila dia bercakap ayat dia semua terabur!

Saya masa tu malu gila. Terus rasa rendah diri. Nak pergi lunch dengan kawan2 opis pun malu, kang sume pun jadi distracted dengan jerawat saya. Saya end up makan lunch kat cubicle sendiri. Sedey.

Itu cerita 4 tahun yg lepas. Persoalannya skrg, betul ke pakai makeup boleh buat jerawat jadik makin teruk?
Jawapan dia...MEMANG BETUL. Sebab? Kebanyakan makeup menyumbat liang pori muka. Lagi2 bedak compact tu. Memang buat pori tersumbat!

Habis tu, camne nak cover jerawat ni? Malu la nak pergi kerja camni. Nak2 kerja kena jumpa orang.
Jawapannya...pakai makeup yg tak menyumbat pori iaitu brand Ronasutra.

Rasanya ramai dah kenal dgn Ronasutra Mineral makeup ni. Ronasutra ni femes utk orang yg ada kulit sensitif dan org yg nak cover jerawat dgn makeup. Sebab dia takkan buat jerawat lagi teruk.



Nampak tu? Anti-bacterial, 100% mineral. Paling best, pakai la tebal2 kalau nak full coverage pun takpe.




Sekarang, jom tengok semua product Ronasutra:

1) Ronasutra 2 in 1 Mineral Foundation & Powder (harga promosi: RM 45)

ada 7 warna semuanya. Tak tau nak pilih kaler mana satu? Senang. Whatsapp saya gambar anda. Saya dah tolong ramai customer untuk pilih warna yg sesuai dengan ton kulit mereka.

00 Ivory - untuk kulit cerah dan pucat
 01 Cream Peach - untuk kulit cerah kemerahan
02 Sawo Yellow - untuk kulit cerah kekuningan

03 Natural Buff - untuk kulit sederhana cerah                                       kekuningan

04 Honey - untuk kulit cerah kemerahan

05 Mocha - untuk kulit sederhana gelap                                                                 kemerahan/kekuningan

06 Chestnut - untuk kulit gelap kemerahan

07 Dark Chocolate - untuk kulit sangat gelap


2) Base/Concealer (RM 45)
- ni pakai sebelum pakai powder. boleh jugak dijadikan base makeup (appy seluruh muka. Atau pakai as concealer- iaitu dab2 kat tempat yg kite nak cover je, cth jerawat/parut).
Lagi satu tak semestinya pakai bedak kod 01 kena ambik base kod 01 jugak tau. Ada trick dia.
Nak tau kod mana sesuai, boleh tanya saya ye? :)

 Base 00

 Base 01

 Base 02

 Base 03

 Base 04

 Base 05

 Base 06

 Base 07

so, kalau u oll nk pergi dinner ke, majlis kahwin ke, boleh pakai concealer + powder ni. mmg full coverage, noda2 hitam, jerawat sume boleh tutup. muka floles terus :p

3) Mineral Cheek Colour / Blusher (RM 38)



B01 - COOL PINK 
B02 - WARM PINK


B03 - APRICOT ORANGE

B04 - SOFT RED

B05 - DEEP PLUM
4) Mineral Eye Colour / Eyeshadow (RM 38)

- tahan 16 jam. tak jatuh berdebu bawah mata.

(Palette E1) - Bone, Orange Brown, Deep Brown


(Palette E2) - Pearl, Mauve, Plum Brown


(Palette E3) - Light Gold, Gold, Dark Green


(Palette E4) - Soft Silver, Violet, Purple Brown


(Palette 5) - Sunlight, Emerald, Moss Brown

5) Application tools:

i) ANTI-BACTERIAL SPONGE - RM 5 for 2pcs
untuk dab kan mineral powder. lepas dab, blend pakai kabuki brush. barulah sapuan rata dan tak bercapuk.



ii) KABUKI BRUSH - RM 38
untuk apply powder atau blusher.


    
 6) Ronasutra 3 in 1 skincare - RM 194 (harga promosi rm 180)
- ni produk baru dari Ronasutra, bebas bahan kimia berbahaya. kalau nak muka cerah dan glow, boleh pakai satu set ni. yg paling best is dia punya Beauty Essence tu. Memang boleh buat muka glowing.





Itu sahaja setakat ni. Jom tengok gambar customer ber makeup dgn Ronasutra: