Tuesday, 19 August 2014

Aura Maya Lama

Assalamualaikum..

Saya sebenarnya tak sabar nak share berita ni dengan semua peminat tegar Aura Maya version lama. hehe.
Ye saya tau ramai yang suka dan serasi dgn Aura Maya version lama tu, sebab surprisingly sampai sekarang orang masih email saya tanya ada stok lagi tak yg lama. Padahal dah almost 2 tahun kot Aura Maya version lama discontinued dari pasaran.

Berita baik utk ANDA, sebab ada pengusaha produk kecantikan lain yg dah keluarkan skincare yg lebih kurang sama macam Aura Maya versi lama tapi yg pasti takde kandungan merkuri atau any harmful chemical yg membahayakan kulit. Nama skincare itu ialah... Miracle beauty, CRYSTAL BEAUTY 769.

Pls note ini bukan produk dari Zamaya Network, tapi ini adalah produk keluaran Eida Hasan Pretty Shop. Sape yg tak kenal jutawan kak Eida Hasan, beliau sememangnya boleh digelar pakar kecantikan sebab beliau dah banyak pengalaman dalam industri kecantikan ni. Oh sebelum keluarkan skincare ni, kak Eida pun dah ada produk sendiri iaitu skinrich collagen n macam2 lagi lah.

Produk ni rasanya baru sebulan kot ada di pasaran, tapi mak datukk banyaknya testimoni. haha.
Kak Eida ni bagitau saya yg setiap hari memang diorang dapat testimoni yg bagus2 dari customer. Ada tu siap tanya bila kak Eida nak publish testimoni diorang. hehe.
Eh sebelum tu, jom tengok muka pengasas produk ni, kak Eida Hasan.



p/s: scroll bawah utk tengok harga dan info produk.

Jom korang tengok feedback mereka yg dah guna CRYSTAL BEAUTY 769. (pics source: Eida Hasan)






















See? Banyak kan testimoni? Tak sabar nak bagi testimoni sendiri pulak. hehe.

Okay, ni FAQ pasal CRSYTAL BEAUTY 769 yg anda perlu tau:


  • Berapa harga?
 Harga pengenalan sekarang rm80 (harga normal rm100).
* add postage semenanjung rm6, sabah sarawak rm10.

  • Ada apa dalam satu set?
Ada 3 barang: Cleansing foam,  Day Cream & Night Cream. tapi cleansing foam tu masih dalam proses pembuatan, belum siap lagi. Sementara nak tunggu siap, kite akan bagi free sabun. Bulan ni free sabun susu beras. Bulan depan free sabun Vitamin A, C dan E sampailah cleansing foam siap.


  • Tahan berapa lama?
Kalau pakai skincare ni setiap hari, boleh tahan sehingga 3-5minggu.


  • Cara order?
Whatsapp/SMS Hazwani at 012-9113790 bagitau nak order CB769.




Jom kita baca info produk. Untuk siapa skincare ni dan apa benefit.


 ===RAHSIA CRYSTAL BEAUTY 769====


✓ Mencantikkan kulit wajah agar lebih berseri dan lembap sepanjang hari

✓ Melambatkan proses penuaan dengan menambahkan keanjalan kulit
✓ Menghilangkan parut jerawat, parut pembedahan, dan kesan regangan kulit
✓ Menghasilkan kulit yang licin dan mengecilkan liang-liang pori
✓ Mencerahkan kulit dari dalam dan meratakan tona kulit
✓ Membaiki sel-sel kulit yang mati, dan pembentukan sel-sel baru
✓ Memulihkan kulit kering 
✓ Mengawal penghasilan minyak pada kulit dengan menyeimbangkan PH kulit
✓ Meningkatkan metabolisme kulit untuk memperbaharui kulit mati
✓Menghilangkan jeragat seta mengurangkan blackhead
✓ Sesuai untuk semua jenis kulit



-100% Bahan semula jadi

-100% Bebas bahan Synthetic
-100% Jaminan
-100% Buatan Bumiputera
-100% Produk Islamic
-100% SELAMAT & BERKESAN


Beauty Cream
- menghilangkan jeragat dan bekas jerawat
- mencerahkan kulit wajah dalam masa 7 hari
- mengecilkan liang roma
- menganjalkan kulit wajah
- menjadikan kulit lebih cerah, lembut dan bercahaya

UV Cream
- melindungi kulit terus daripada cahaya matahari (SPF 35)
- dilengkapi dengan vitamin E sebagai pelembap untuk memudarkan kedutan
- dijadikan sebagai krim asas untuk memulakan solekan

Dihasilkan dari bahan-bahan yang selamat:

Serbuk Mutiara: Serbuk mutiara mengandungi kalsium dan asid amino berfungsi sebagai agen pembersih kulit yang amat berkesan dan menghilangkan bintik-bintik hitam, noda-noda dan sel mati. Malah kulit yang dihasilkan akan lebih cerah dan gebu.

Kunyit & Temulawak: Herba-herba seperti kunyit dan temulawak mengandungi anti-oksidan yang berfungsi meneutralkan radikal bebas dan meningkatkan pengeluaran kolagen dan elastin.

Minyak Bunga Matahari: Minyak bunga matahari mengandungi Vitamin E yang berfungsi menganjalkan kulit hingga ke dalam, menghilangkan kedutan halus dan melicinkan kulit wajah. Pelembab alami yang membantu melembutkan dan menegangkan kulit, juga sebagai zat yang membuat kulit fresh sepanjang hari.

Hamamelis Virginiana L: Tumbuhan perdu yang biji-bijinya dapat menghaluskan kulit dan kandungan zatnya dapat menyembuhkan peradangan.

Ganoderma Lucidum: Sejenis keluarga cendawan; selalu disebut sebagai Raja Cendawan,

Cendawan merah (Lingzhi): Dikenal sebagai nutrisi terbaik untuk memperbaharui sel-sel di dalam tubuh dan dapat mencegah penuaan awal.

Malaleuca Alternafiola Extrace: Tumbuhan yang menyerupai rumput ini adalah tumbuhan yang sangat efektif untuk menggantikan sel-sel kulit mati. (tu yg bila pakai kita rasa merenyam2 tu..tinda balas bahan ini dgn sel kulit)

Kegunaan:

Melembabkan, memutihkan, dan mencerahkan kulit wajah.
Membantu menyamarkan noda hitam.
Mencegah timbulnya jerawat.
Menyamarkan & sekaligus menghilagkan jeragat
Mensekatakan tonne kulit
Menaikkan seri wajah
Menyamarkan ;fine lines' dan memperlambat tanda-tanda penuaan awal.
Mengecilkan pori-pori secara berperingkat (slowly).

Cara Penggunaan:

Sapukan krim pada wajah secara merata dan nipis secara teratur.
Gunakan sesuai aturan, pada pagi/siang hari untuk krim siang dan malam hari untuk krim malam.







Sunday, 17 August 2014

Aura Maya Harga Promosi

Berita baik pada korang yg memang serasi dengan produk Aura Maya. Kami tengah buat promosi besar2an sekarang ni. So, inilah masanya korang buat stock hehe. Jom tengok harga seperti berikut:


Aura Maya Treatment: rm75 satu set (harga biasa rm98)
Aura Maya Whitening: rm75 satu set (harga biasa rm98)
Aura Maya Korea: rm140 satu set (harga biasa rm149)
BB cream: rm35. (harga biasa rm39)


haa murah giler kan? to order: 0129113790 (Wani)








Wednesday, 6 August 2014

Terima kasih krn Berurusniaga dgn Kami

Since buat pakej makeup ronasutra sebelum raya aritu,..makk aii tak sangka betul dapat banyak sambutan.
TQ ye korang, beli dengan ahkak. Yg mana masih belum dapat tracking no poslaju, pls bagitau akak soon ye. Takut sgt terlepas pandang.

Ni some of screen shots yg akak sempat upload. Lepas ni operasi delete gambar sebab henfon akak punya memory sudah full. hehe. Sape yg masih tak sure nak pilih kod apa, boleh whatsapp akak macam dorang ni.
Jgn segan2 ye.


















Sebenarnya banyaaak lagi screenshot customer yg beli ronasutra ni, tapi tak larat ahkak nak upload semua.
Kalau akak lambat reply tu, mohon sabar ye. Akak takde tenaga buruh yg lain, semuanya on my own. Dari bungkus parcel, jawab pm, balas whatsapp, pergi amik stock, pos parcel etc.

Akak try my best utk bg service yg baik utk korang ye :)

Monday, 14 July 2014

Pakej Makeup Ronasutra 2014

PAKEJ JIMAT DAN BERBALOI.
  •  Pakej ni sangatlah murah, dibanding kalau beli satu2.
  •  Since barang makeup Ronasutra tiada bahan kimia, jadik ia tiada expiry date. Diperbuat dari 100% bahan mineral.
  •  Bedak n base ni kalau pakai hari2, boleh tahan 3-4 bulan. 

Tak tau nak pilih kod yg mana?

Senang, just whatsapp saya gambar dan saya akan tolong suggest kan pemilihan warna. Jgn risau, dah ramai yg send gambar dekat saya utk tau kod yg sesuai. Sampai full memory card henfon saya kekadang tu. ;)

Saya ialah makeup artist since 2009, so Insya Allah, saya boleh bantu dari segi makeup. 

Cara order, just bgtau nak pakej yg mana. Jgn segan2 tau, whatsapp je saya 012-911 3790 (Wani)

Oh, harga kt bawah ni dah termasuk postage. Cuma, Sabah Sarawak je add rm5.



Satu set ada: Base/Concealer 1 pc, Mineral Powder 1 pc, Kabuki Brush 1 pc, Sponge 2pcs


Satu set ada: Base/Concealer 1 pc, Mineral Powder 1 pc, Sponge 1pc



Satu set ada: Base/Concealer 1 pc, Mineral Powder 1 pc, Blusher 1pc, Eyeshadow 1 pc



Uolls yg nak tau segala2nya pasal barang makeup Ronasutra ni, dari kelebihan dia, kandungan dia, cara guna bedak dia, boleh tengok kat blog saya ni. Semua information ada kat situ.

http://ronasutramineral.blogspot.com/



Feedback on Ronasutra: